Orice stat care vrea să-și păstreze integritatea și suveranitatea trebuie să aibă o armată mare, bine antrenată și bine dotată

Șeful Armatei, gen. Vlad Gheorghiță, a spus un lucru de bun simț: România trebuie să capete o capacitate de apărare mai mare. Tot felul de politruci și de propagandiști ieftini au început imediat să-l acuze că panichează lumea.
Adevărul este că orice stat care vrea să-și păstreze integritatea și suveranitatea trebuie să aibă o armată mare, bine antrenată și bine dotată.
Un exemplu la îndemînă: Elveția, care numai așa își asigură și statutul de neutralitate.
În România ultimilor 34 de ani, s-a procedat taman pe dos: armata a fost redusă numeric, slab înzestrată și pregătită în consecință. Această realitate nu este doar consecința incompetenței guvernărilor care s-au succedat, ci rezultatul planului de decontrucție a statului român.
În fața urgenței reconstrucției statului, pornind de la restaurarea instituțiilor lui, între care și Armata, declarația generalului Gheorghiță este una chiar timidă.
*În fotografie, în Catedrala Unirii, pe 1 dec. 2023, alături de gen. (r) Mircia Chelaru, fost șef al Marelui Stat Major al Armatei.

2 comentarii la „Orice stat care vrea să-și păstreze integritatea și suveranitatea trebuie să aibă o armată mare, bine antrenată și bine dotată”

  1. Foarte adevărat.Ca țară trebuie să fii pregătit pentru orice situații.Întrebarwa mea este de ce nu ar avea și Europa o armată proprie?

  2. Orice stat care vrea să-şi păstreze suveranitatea, trebui să aibă educaţie PUTERNICĂ, agricultură şi industrie PUTERNICĂ, independeţă energetică, şi oameni, oameni integri, în spiritul legilor Dumnezeieşti.

Comentariile sunt închise.