Misiune

Jurnalist, poet, prozator și editor. Scriu de o viață cu un singur gînd: ca scrisul meu să fie de leac. Pentru suflet, că toate bolile de acolo încep.

De leac pentru hoție, am făcut investigații. De leac pentru ignoranță, am scris analize, eseuri și opinii. De leac pentru disperare, am scris reportaje și interviuri pe subiecte religioase. De leac pentru neiubire, am scris literatură ficțională.

Mai mult decît atît, i-am publicat și pe alții – preocupați de aceleași păcate sau de multe altele. În ziarele, revistele și editurile pe care le-am condus sau le conduc.

Cred că toți demonii care ne dau tîrcoale, indiferent de numele lor – mîndria, lăcomia, invidia, lenea și toate celelalte -, odată prinși în cuvinte bine meșteșugite, își pierd puterea. Dacă nu pentru toți cei care citesc acele cuvinte, măcar pentru cel care le scrie.

În consecință, public aici unele dintre cele mai bune texte pe care le-am scris de-a lungul carierei, cu speranța că sînt de folos. Nu întîmplător cele mai multe au apărut în revista Formula As, locul unde am crescut profesional cel mai mult.

Am ales articole neperisabile și/sau cu valoare paideică. Așa încît le puteți citi oricînd și vă puteți întoarce la ele oricînd. Zestrea de texte din acest moment va crește pe măsură ce mai descopăr prin arhive articole bune, dar care mi-au scăpat din vedere la o primă selecție sau care n-au fost încă publicate în vreo revistă pe hîrtie, ori scriu altele.

Pentru actualitate voi folosi rubrica ”Jurnal”, care va funcționa ca un soi de blog.

Lectură plăcută!