Atenție la amenințările hibride și la propaganda intensă la care Federația Rusă recurge constant împotriva României

Într-o interpelare adresată recent ministrului Afacerilor Externe, i-am solicitat acestuia să răspundă ce măsuri concrete aplică în prezent și va implementa România pentru a contracara războiul hibrid purtat de Moscova, dar și dacă guvernul consideră necesară amplificarea sprijinului acordat Mitropoliei Basarabiei.

Seful MAE ne-a adus la cunoștință că România va fi gazda Centrului european de competențe în domeniul industrial, tehnologic și de cercetare în securitate cibernetică și, de asemenea, consideră oportună înființarea unui post de televiziune transfrontalier împreună cu Chișinăul.

În ceea ce privește Mitropolia Basarabiei, asigurarea deplinei libertăți religioase și a unui tratament nediscriminatoriu preoților și credincioșilor este o prioritate continuă pe agenda bilaterală.

Guvernul nostru încurajînd autoritățile Republicii Moldova să continue eforturile în acest sens. Sau cel puțin așa susține Ministerul Afacerilor Externe.

Operațiunile de intoxicare și manipulare prin feluriți „influenceri” pro-ruși, în răspărul intereselor statului român, și subminarea autorității Mitropoliei Basarabiei sunt realități care trebuie dejucate prin reacții ferme și fără echivoc din partea Guvernului României.