Vlad Voiculescu și Arafat trebuie să-și asume responsabilitatea și să plece din funcții!

Într-o intervenție în cadrul emisiunii lui Tudor Barbu, „Se întâmplă acum”, la B1 TV, senatorul Claudiu Târziu a solicitat, în numele Alianței pentru Unirea Românilor, demisiile Ministrului Sănătății și ale lui Raed Arafat, ambii purtând cel puțin o „vină morală” în privința incendiului produs în dimineața zilei de 29 ianuarie, la Institutul Matei Balș din București.

Potrivit copreședintelui AUR, de această nenorocire „este vinovată întreaga clasă politică, fiecare dintre politicienii aflați în funcții înalte în Statul Român având partea sa de responsabilitate”.

Claudiu Târziu a atras atenția că adevăratele cauze care au condus în acești treizeci de ani la tragedii precum cea de la Maternitatea Giulești (în 2006), de la clubul Colectiv (în 2015) sau de la secția ATI a Spitalului din Piatra-Neamț (în noiembrie 2020) sunt corupția și incompetența. „Încă din noiembrie, am avertizat că acest accident reprezintă un alt simptom al colapsului în care se află sistemul de sănătate din România; astfel de accidente vor mai avea loc, până în momentul în care vom avea o restructurare reală a sistemului”.

Totodată, liderul senatorilor AUR a vorbit despre necesitatea stringentă de a stopa „politizarea întregii administrații publice”, acesta fiind unul dintre principalele obiective propuse de partidul Alianța pentru Unirea Românilor. Claudiu Târziu a anunțat public că îi va invita la discuții, la începutul săptămânii viitoare, pe toți liderii de partide reprezentate în Parlament pentru a demara acțiunile necesare depolitizării domeniilor vitale ale societății și reprofesionalizării acestora.

Înregistrarea integrală a emisiunii, în link:

https://www.b1.ro/inregistrari/se-intampla-acum

(Dragoș Moldoveanu, pe Rost Online)