Senatorul Claudiu Târziu (AUR): Valori precum națiune, familie, credință și libertate sunt puse în primejdie astăzi. Credința îți dă o mare putere. Biserica nu este atacată întâmplător

Valori precum familie, națiune, credință și libertate sunt astăzi în primejdie și supuse unor asalturi crescânde, a declarat, luni, senatorul AUR, Claudiu Târziu, într-un interviu de excepție acordat postului A7TV.

Împotriva Bisericii se duce o luptă acerbă, pentru că dacă i-ai luat unui om credința, e mult mai ușor de manipulat, de înfricoșat, de băgat într-un șir de numere, de prigonit, a subliniat Claudiu Târziu.

„Credința îți dă o mare putere și nu întâmplător Biserica- fiind cea care apară, promovează și cultivă credința- este atacată.

De asemenea, alte instituții fundamentale ale statului român, și ale oricărui stat, precum școala și armata sunt supuse cu program unui șir de acțiuni distrugătoare.

Valori precum Națiunea, Familia, Credința și Libertatea sunt puse în primejdie astăzi. Noi, pentru că apărăm aceste valori, ne-am plasat în răspărul acestui curent general, motiv pentru care suntem și noi atât de atacați la rândul nostru și etichetați în fel și chip”, a explicat Claudiu Târziu.

Potrivit acestuia, fiecare dintre noi poate să tindă să devină un model, prin felul în care trăim ceea ce spunem.

„Modele adevărate sunt doar eroii, sfinții și martirii. Dar putem să tindem către această ipostază, păstrând proporțiile și adaptându-ne contextului, să devenim eroi, martiri și sfinți ai acestui neam, prin felul în care trăim ceea ce spunem: patriotismul, credința creștină, dragostea pentru familie și năzuința spre libertate. (…)

Conducătorii politici ai României, fie din inconștiență, fie din indolență sau dintr-un program ascuns, iau decizii care mai de care mai proaste pentru viitorul acestei națiuni.

Noi, ca reprezentanți politici ai unui curent mult mai larg, care vrea să întoarcă România cu fața spre normalitate, trebuie să spunem lucrurilor pe nume, să ne batem pentru idealurile noastre, să amendăm legi care vin și sunt în răspăr cu aceste valori și principii și să avem inițiative care să schimbe în bine viața noastră a tuturor”, a spus senatorul Claudiu Târziu.

Interviul este disponibil aici.

(Raluca Oanță, R3Media)