STAREA NAȚIUNII LA ÎNCEPUT DE MANDAT PREZIDENȚIAL

Mandatul de președinte al României al lui Nicușor Dan începe sub semnul unei falii majore care împarte națiunea română în două tabere radicalizate una împotriva celeilalte, cu o economie devastată de nivelul uriaș al deficitului și al datoriei externe, cu o disoluție accelerată a aparatului de stat, care nu mai este capabil să gestioneze problemele cu care se confruntă, și cu lipsa unui obiectiv de țară pe termen lung, care să dea direcția și motivația acestei generații.

Într-un moment atât de periculos pentru România, rolul opoziției parlamentare și al politicienilor responsabili este poate mai mare ca oricând în ultimii 35 de ani.

Dacă super-majoritatea pe care o proiectează liderii coaliției aflate la putere se va consolida, pe fondul luptelor dezlănțuite în tabăra suveranistă, ne așteaptă patru ani de dominație totală a unei ideologii dizolvante, care va produce daune majore în administrația statului și va lăsa urme pregnante în mentalitatea colectivă.

Suntem în ceasul al doisprezecelea, iar mizele personale nu mai contează decât pentru iresponsabili.

România are nevoie de o opoziție unită, coerentă și cât mai puternică. Este singura voce pe care o va mai auzi președintele Republicii, din spatele zidurilor groase de la Cotroceni!

 

Un comentariu la „STAREA NAȚIUNII LA ÎNCEPUT DE MANDAT PREZIDENȚIAL”

  1. Felicitari domnule Tarziu,iata un mesaj lucid și necesar.Într-adevăr, pericolul nu vine doar dinspre o majoritate politică (prea) confortabilă, ci și din tăcerea sau fragmentarea opoziției. Dacă vocile critice nu se unesc în jurul unor principii clare și a unui discurs coerent, riscăm să asistăm la o deformare profundă a democrației românești. Nu mai e timp de orgolii sau calcule electorale înguste – e momentul unei responsabilități autentice.
    Si a unui plan de tara coerent.
    Tacticile lipsite de continut pe termen scurt , trebuie sa lase loc unei strategii concrete,cu etape clare si implementatori profesionisti si onesti.

    Răspunde

Lasă un comentariu