Speranță pentru reindustrializarea României

Am vizitat COMOTI, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Turbomotoare. Români excepționali, nebăgați în seamă de presă pentru că nu fac scandal, dar care trudesc la temelia reindustrializării țării.

COMOTI e singura companie specializată din România care integrează activităţi de cercetare ştiinţifică, proiectare, producţie, experimentare, testare, transfer tehnologic şi inovare în domeniul turbomotoarelor de aviaţie, motoarelor industriale cu turbină cu gaze şi maşinilor paletate de turaţie înaltă. Între altele, au reușit producerea energiei electrice şi termice în condiţii de eficienţă ridicată, prin construirea în ţară a primelor centrale termoelectrice cogenerative (ex. centralele de la S.C. TERMICA S.A. – Botoşani şi OMV PETROM S.A. – Suplacu de Barcău), care pot asigura energie termică pentru populaţie şi agenţi economici la preţuri mult mai mici decît cele de azi.

Noi, AUR, sîntem și vom fi alături de astfel de oameni, pe care îi vom sprijini, după puterile noastre, din Parlament. Ei sînt speranța noastră în România de mîine, o Românie renăscută, reindustrializată, care să dea mai multă substanță suveranității noastre naționale și să aducă acasă milioanele de români plecați în străinătate.