Riscurile diluării identității

În seara lui 28 Mai a.c., de la ora 21.00, Trinitas TV a difuzat o emisiune despre identitatea națională, realizată cu subsemnatul de către teologul Vasile Bănescu. Am încercat să răspundem la întrebările esențiale ridicate de temă: ce este identitatea națională, de cine e amenințată, cum și de ce trebuie apărată și promovată?

Dacă nu ați reușit să o vizionați, o puteți vedea aici. Aștept cu interes reacțiile celor care vă veți face timp să o urmăriți. Mulțumesc mult!

Un comentariu la „Riscurile diluării identității”

  1. Ati vorbit cu suflet si cu multa intelegere despre un factor social intristator. Exact aceleasi cuvinte le-ar avea oricine e un adevarat cetatean al oricarei tari europene sau chiar un american la vremea pensiei.

    Am avut sansa sa il aud pe domnul Virgiliu Gheorghe intr-un interviu la Radio Reintregirea care mi-a dat raspunsul la intrebarile despre schimbarile socio-economice ale timpurilor actuale. Si el era nedumerit incotro mergem in lumea intreaga. El discuta distrugerea morala a viitoarelor generatii prin mijloace mediatice. Dinsul a gasit raspunsul in eseul lui Christos Yannaras – Aeropagitul sau Nihilismul absenta si necunoasterea lui Dumnezeu.

    In viitor, inaintea identitatii personale si nationale, va fi o mare problema aceea a supravietuirii individuale din lipsa cunostiintelor elementare necesare mentinerii sanatatii si chiar a propriei vieti. Va fi o realitate foarte trista si chiar adevarata…

Comentariile sunt închise.