Minciunile Sistemului

Sculele Sistemului cred că electoratul este prost. De aceea mint. Mint inclusiv în chestiuni ușor de verificat. Mint, de pildă, asupra numelui meu.

Pretind că m-aș nu-mi altfel decât scrie în actul meu de naștere și în toate documentele oficiale până azi: Claudiu-Richard Târziu.

Ignoră că pe crucea tatălui meu, plecat la Domnul în urmă cu două săptămâni, este același nume de familie: Târziu.

Încearcă să introducă dubiul asupra mea și astfel aduc atingere memoriei părintelui meu.

Mai mult, îl vâră în urzelea aceasta și pe fratele meu bun, de-o mamă și de-un tată, aducându-i prejudicii de imagine.

Fratele meu este jurnalist din 1992, din același an al debutului meu în presă. Tot de atunci semnează cu pseudonimul Tiberiu Lovin. Și-a luat acest pseudonim pentru a evita confuziile și pentru că eu sunt fratele mai mare șî debutasem mai repede.

Azi, unii susțin că numele de împrumut al fratelui este și al meu.

Sunt mândru de Tiberiu și de felul în care și-a onorat profesia. El nu este un mercenar, ca aceia care ne terfelesc azi, și nu merită să fie tras într-un scandal politic.

Vă veți întreba, deodată cu mine, care e rostul acestei minciuni? Mister. De ce aș fi ascuns că mă cheamă Lovin? E numele bunicului meu matern, de care sunt, de asemenea, mândru. Este nume de răzeș din neam în neam, iar bunicul l-a purtat cu cinste. Nu aș fi avut nici un motiv să nu mi-l asum la o adică, dar eu duc mai departe numele tatălui meu, Târziu.

În fine, vă dați seama de ce sunt în stare oamenii ăștia, dacă mint într-o asemenea chestiune banală și ușor de demantelat.

PS: Un post de radio si o televiziune au rostogolit minciuna fără a mă întreba nimic, de parcă adevărul e facultativ în meseria asta.

PPS: În imaginea sunt alături de tatăl și de fratele meu, într-un moment de fericire în familie, cu mulți ani în urmă, pe când nu făceam politică.