„Libertatea persoanei, între firesc și ficțiune”

Constanța a primit aseară cu entuziasm conferința „Libertatea, între firesc și ficțiune”, organizată de Institutul Conservator „Mihai Eminescu”.
Aproximativ 500 de persoane au ascultat prelegerile ținute de prof. univ. dr. Simona Petcu, gen. (r) prof. univ. dr. Mircia Chelaru, prof. univ. dr. Radu Baltasiu și subsemnatul.
Tema a fost abordată din perspectivă teologică, filosofică, sociologică și politică.
A urmat un scurt moment poetic și muzical foarte emoționant, al actriței Mirela Klein și cantautorului Liviu Băiețel. Apoi a avut loc prezentarea cărților „Prețul libertății”, de Cornel Petrișor, cu participarea autorului, și „Acea Europă în care credem” (coord. Claudiu Târziu). Două mărturii și, în egală măsură, două îndreptare de acțiune pentru libertate.
Evenimentul a fost moderat de Ovidiu Cupșa, prieten de idei și de suflet, aflat pe baricadele românismului de peste trei decenii.
Le mulțumesc în chip deosebit, pentru succesul evenimentului, lui Ovidiu Cupșa, lui Ștefan Pleșca, un alt lucrător neobosit pentru cauza națională, senatorului Sorin Mateescu și celorlalți vrednici camarazi de luptă din filiala AUR Constanța implicați în organizare.
Prin ciclul de conferințe publice ținute în marile orașe universitare ale României, deschis în noiembrie de Institutul Conservator „Mihai Eminescu”, dovedim că mișcarea de resurecție națională are o gîndire doctrinară articulată, apostoli ai cauzei rafinați și convingători și lideri care știu calea, își asumă menirea și pot asigura împlinirea.
Dumnezeu cu noi!