Concert de colinde și cîntece patriotice susținut de Grupul „Tronos” al Patriarhiei Române și de Orchestra Armatei, în Palatul Parlamentului

Mare bucurie am trăit aseară, alături de alte 800 de persoane, lideri ai societății civile, oameni politici, diplomați, preoți, monahi, militari, jurnaliști și realizatori de televiziune, personalități publice, cu prilejul Concertului de colinde și cîntece patriotice susținut de Grupul „Tronos” al Patriarhiei Române și de Orchestra Armatei, în Palatul Parlamentului.
A fost un eveniment care a născut un entuziasm efervescent și care a unit inimile tuturor în jurul miezului incandescent al identității naționale: credința în Dumnezeu și în neamul românesc.
Am marcat astfel al treilea an consecutiv de cînd organizez Concertul, sub egida Comisiei pentru Românii de Pretutindeni din Senat, care este dedicat tuturor românilor din țară și din afara granițelor.
Pentru reușita acestui spectacol identitar, țin să le mulțumesc și aici Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pentru binecuvîntarea dată grupului „Tronos” și televiziunii „Trinitas” de a participa la Concert și respectiv de a-l transmite, domnului președinte-director general Răzvan Ioan Dincă al Radio România, pentru suport tehnic și mediatizare, Muzicii Reprezentative a Ministerului Apărării Naționale, inspectorului general al muzicii militare Colonel. Aurel Gheorghiță, solistelor Elena Dincă Velica și Emilia Dorobanțu, precum și dirijorilor col. Marius Serbanescu și cpt. Daniel Metea.
Adresez mulțumiri speciale arhidiaconului Mihail Bucă și tuturor membrilor grupului „Tronos”, care au avut bunătatea de a răspunde de fiecare dată chemării noastre.
De asemenea, gîndul meu bun și o reverență mijlocitorilor și ostenitorilor care au lucrat pentru succesul de ieri și au rămas în umbră, colegi, prieteni și frați de cauză.
Vă îmbrățișez cu inima pe toți, pentru această minunată prefață pe care ați făcut-o sărbătorii Nașterii Domnului și Mîntuitorului nostru Iisus Hristos!