Cît mai cîntărește cuvîntul unui general devenit politician?

Nicolae Ciucă (general, 2018): „Consider atît de sfîntă onoarea și demnitatea de a fi fost șeful Statului Major al Apărării încît, indiferent de ceea ce mi s-ar propune, nu voi face altceva. Nu voi face politică.”
Generalul care, cu șase ani în urmă, își mobiliza sfînta onoare și demnitatea de militar a făcut pînă astăzi numai și numai ceea s-a angajat – cu „onoare și demnitate” – că nu va face: politică.
Nicolae Ciucă (președinte PNL, 2024): „Armata și Biserica sînt două instituții care fac parte din fibra neamului nostru și e important să nu ne pierdem încrederea în ele. Ceea ce cred că trebuie să lăsăm moștenire generațiilor viitoare este normalitatea. Sîntem partid național, iar pentru noi nu contează nimic mai mult decît identitatea, tradiția, obiceiurile, credința noastră în Dumnezeu, familia.”
Președintele PNL plagiază mesajele AUR, ca să recîștige electoratul pierdut. N-ar fi bai, dacă măcar ar începe să creadă în ele. Dar nu poate crede, de vreme ce conduce un partid care a votat în Parlamentul național și în Parlamentul European riguros numai împotriva armatei, credinței creștine, familiei, identității naționale și a normalității. Cum o să creadă cînd este la ordinul lui Klaus Ioahannis?
Remarc însă consecvența: n-a crezut în ce spunea nici în 2018, nu crede nici azi.

Un comentariu la „Cît mai cîntărește cuvîntul unui general devenit politician?”

Lasă un comentariu