AUR nu e nici putinist, nici extremist

Cele mai eficiente două acuzații din Europa astăzi pentru a elimina un oponent politic sunt antisemitismul și relația cu Putin. Tocmai cu asta se încearcă să se compromită noul partid (AUR) pentru a-i îngreuna cursa pentru președinție și parlamentare în 2024.
George Simion, liderul AUR (s-a întors și) l-a atacat pe Putin la conferință și l-a descris ca nebun. Nu este tocmai expresia unui susținător entuziast care primește finanțare secretă de la Rusia, așa cum au susținut detractorii săi fără niciun temei.
Antisemitismul este, de asemenea, un nonsens. Dar, speriată, coaliția românească de burghezi și socialiști se agață de un soi de complot încurcat: pe fondul unei anulări generale a studiilor obligatorii de istorie care s-a decis în România, AUR a cerut restabilirea obligației de a studia istoria, inclusiv a studiilor Holocaustului, dar nu ca materie obligatorie exclusivă.
Această controversă a căpătat proporții grotești și a fost prezentată cu răutate ca o opoziție generală față de studiile despre Holocaust din motive antisemite, ceea ce nu s-a întîmplat în fapt.” – Michael Kleiner, președintele Curții Supreme a partidului Likud din Israel.
Textul a apărut în „Maariv”, al doilea ziar că importanță în Israel, după Haaretz.
Autorul s-a convins prin experiență directă că acuzațiile aduse la adresa AUR sînt false. Domnia sa a făcut două vizite în România, în acest an, la invitația AUR. Ultima dată, la mijlocul lunii noiembrie, pentru a participa la conferința internațională a conservatorilor, organizată în București de Institutul Conservator ”Mihai Eminescu” și de AUR.