REVOLUȚIA CONSERVATOARE

Pe 6 decembrie 2020, când am aflat că AUR intră în Parlament, am declarat public că a început Revoluția Conservatoare în România.

Mulți n-au priceput expresia, iar unii s-au grăbit să o califice drept un non-sens.

Revoluția are, în accepțiunea politică de uz curent, înțelesul de răsturnare a unui sistem, de schimbare, eventual violentă, a unui regim. Iar conservatorismul, pe acela de păstrător al unui sistem, al unui regim. Din această perspectivă, alăturarea celor doi termeni ar fi contradictorie.

Însă, în sens etimologic, revoluție înseamnă întoarcerea la un punct de referință. Iar doctrina conservatoare este articulată pe temelia unor valori care trebuie nu doar prezervate, ci și puse în lucrare.

Deci, noi, conservatorii, la ce putem năzui să revenim? La valorile fundamentale ale civilizației noastre – așa cum sunt familia naturală, credința creștină, patriotismul și naționalismul, libertatea –, la normalitate.

Cu acest sens am folosit sintagma „revoluția conservatoare”. La fel cum o întrebuințează conservatorii din toată lumea.

Evident că acest efort presupune și dislocarea vechii clase politice care, pe lângă toate relele de ordin material comise, a deviat România de pe făgașul normalității. Dislocare care va duce la eliberarea statului român, astăzi ținut captiv de o mafie transpartinică și transnațională. Numai așa statul român poate fi din nou un stat al românilor.

În concluzie, Revoluția Conservatoare va înlocui un regim anti-românesc cu unul al firescului românesc. Nu în numele unei utopii, ci pe seama unei tradiții. În chip salvator pentru românitate și pentru România.

3 comentarii la „REVOLUȚIA CONSERVATOARE”

 1. VORBE… FOARTE MULTE. BLA. BLAA, BLAAA. FAPTE? REZULTATE? DELOC. NU EXISTĂ NICI FAPTE, NICI REZULTATE.

 2. Dacă nu era AUR, nu ați fi știut de multe trădări făcute de PSD-PNL în Parlament.
  Dacă nu era AUR, multe alte nenorociri s-ar fi întîmplat.
  Dacă nu era AUR, exista o lege care ne-ar fi obligat pe toți să ne vaccinăm, iar consecințele ar fi fost tragice.
  Dacă nu ar fi fost AUR, ar fi lipsit orice speranță.
  Dar pentru a înțelege cît a însemnat apariția unui partid cu doar 10% în Parlament, cum e AUR, ar trebui să fii atent la ce se petrece, să ai discernămînt și să nu fii troll.

 3. Susțin întrutotul acest model al conservatorilor.Intreaga Europă,are nevoie de conservatori.
  Cu AUR,până la capăt!

Comentariile sunt închise.