Alina Mungiu Pippidi propune eliminarea plăților în numerar (cash) din economie, ca o condiție obligatorie pentru succesul reformei fiscale declanșate de Ilie Bolojan.
Pentru consumatorii de vorbe și ideologie ieftină, ideea nu e rea deloc: dacă scoatem banii din piață, toate tranzacțiile vor fi electronice, iar statul va putea urmări în timp real circulația fondurilor, deci orice matrapazlâc va apărea instantaneu pe monitorul unui funcționar de la finanțe.
În realitate, „ideea” cunoscutei teoreticiene neomarxiste este extrem de perfidă.
Alina Mungiu Pippidi scapă din vedere că, cel puțin de această dată, bugetul nu a fost devalizat prin scheme subtile și operațiuni mafiote, ci prin deciziile inepte ale unei găști politice puse pe căpătuială. Iluzia unei guvernări oneste și benefice pentru țară în perioada în care Orban, Câțu, Ciucă și Ciolacu aruncau cu bani în stânga și în dreapta, cumpărau izolete, măști medicinale, vaccinuri, avioane, sisteme Patriot sau măreau pensii și salarii în scop electoral a fost întreținută de presa câștigată cu bani de la buget și cu expertiza unor analiști alimentați din greu de la bugetele altor entități statale și globaliste.
De aceea, prima acțiune de decontaminare socială trebuie să fie eliminarea cenzurii, prin desființarea legislației antinaționale impuse în ultimii ani. Dreptul la opinie nu este un privilegiu al castelor superioare și nu poate fi tranzacționat de niște politruci cocoțați la putere.
Acum un an, proiectul economic al submediocrului Ciolacu era scutul suprem împotriva invaziei rusești și garanția că vom rămâne în Uniunea Europeană. Astăzi, după ce toate partidele din România au pierdut alegerile, iar guvernarea de la București este o însăilare de balamale și lideri inventați peste noapte, ideologii globalismului asasin economic vor să ne smulgă din buzunare singurul mijloc material de plată unanim recunoscut: banii. De ce? Pentru că bancnotele pot fi cel mult devalorizate, dar nu pot fi anulate cu un click. Pentru că banii în numerar nu pot fi văzuți de la distanță de niște kgb-iști moderni. Și pentru că de la începutul lumii, omul care și-a strâns sub saltea niște bani din munca lui de-o viață și-a dobândit în același timp cea mai importantă calitate din personalitatea unei ființe omenești: demnitatea!
Ramânem în lumea reală, a celor care își prețuiesc libertatea și dreptul la o viață privată. Nu vom accepta niciodată utopiile neomarxiste și nu vom renunța la bani sau la dreptul de a plăti în numerar.
#Claudiu Târziu #Acțiunea Conservatoare #numerar#libertate
Mai este încă un motiv pentru care nu trebuie să renunțăm la banii cash: orice valoare deținută de un cetățean, care nu poate fi controlată de stat, dă cetățeanului independență și în ultimă măsură, la nivel macro, crează suveranitate. Suveranitatea cetățeanului față de orice formă de constrângere exercitată de stat. Ori tocmai acest lucru nu convine oligarhiei globaliste. Suveranitatea de orice fel le stă în gât!
PERFECT ADEVĂRAT ! TOTAL DE ACORD ! 👍