La mulți ani, Mitropoliei Basarabiei!

Astăzi am avut bucuria și onoarea de a participa la slujba de mulțumire și conferința aniversară pentru împlinirea a 19 ani de cînd Mitropolia Basarabiei a fost recunoscută oficial de Republica Moldova.

Ambele evenimente au avut loc în orașul Bălți, marcînd astfel o reparație istorică și canonică pentru frații noștri din cel de-al doilea stat românesc.

Te Deum-ul a fost oficiat de către Preasfințitul Părinte Antonie, Episcop de Bălți, alături de un sobor de preoți, în biserica „Nașterea Domnului”.

La conferință am avut plăcerea de a lua cuvîntul alături de vlădica Antonie, de istoricii Ion Negrei și Mihai Adauge și de prietenul Vlad Cubreacov, cel căruia i se datorează în mare măsură recunoașterea juridică a Mitropoliei Basarabiei (parte a Bisericii Ortodoxe Române).

La final, am primit cu evlavie și recunoștință cea mai înaltă distincție pentru mireni a Episcopiei Ortodoxe de Bălți, Crucea Bălțeană, din mîna Preasfințitului Părinte Episcop Antonie.

În această zi specială, mi-au fost alături soția Adela-Ioana și fiica noastră, Maria-Sînziana, precum și prietenul Robert Alecu – vicepreședinte al AUR.