Apărarea copiilor, interes național principal

Am acordat un interviu publicației „Libertatea”, în care am discutat despre inițiativa legislativă privind protejarea copiilor de propaganda gay. Am explicat de ce o astfel de lege este de interes național și care sunt etapele pe care le avem în vedere în perioada următoare.

Libertatea: Ce înseamnă acest pachet legislativ care ar urma „să protejeze copiii de propaganda gay” în școli, grădinițe și mass-media? Are legătură cu legea adoptată luna trecută în Ungaria?

Claudiu Târziu: Lucrăm la cel puțin un proiect legislativ, dar probabil că în final va fi nevoie de două sau chiar trei legi. În orice caz, ținta acestui proiect este protejarea copiilor de propaganda LGBT. Deocamdată ne interesează cel mai mult educația instituționalizată a noilor generații din școli și grădinițe. Încă nu am discutat despre universități sau mass-media. Dacă în dezbaterile interne pe care le vom avea asupra felului în care trebuie să arate pachetul sau proiectul legislativ vom considera că trebuie să lărgim sfera lui de acțiune și de eficacitate, o vom face.

Libertatea: Inițiativa dumneavoastră o susține pe cea a celor de la Partidul Popular Maghiar din Transilvania, care este similară?

Claudiu Târziu: Este o speculație. Noi nu copiem pe nimeni și nu ne asociem unui demers sau altuia apărut pe parcurs. Avem un program realizat încă de când am fondat partidul AUR.

Libertatea: Când vă propuneți să lansați proiectul sau pachetul legislativ?

Claudiu Târziu: În septembrie.

Libertatea: Luați în calcul și organizarea unui referendum anti-LGBT la fel ca în Ungaria sau ați avut discuții despre acest subiect în partid?

Claudiu Târziu:  Este o idee și aceasta: de a declanșa un nou referendum, cum a fost în 2018, dar trebuie cântărite foarte bine toate elementele care ar face relevant un nou referendum pentru societate și care, desigur, să fie și validat. „Le formează o mentalitate greșită”.

Libertatea: La ce vă referiți când spuneți propagandă LGBT?

Claudiu Târziu:  Ne îngrijorează faptul că se transmite că o deviație sexuală, că a fi gay sau transsexual, este ceva normal, nu ceva care poate fi tratat medical. Din punctul nostru de vedere, copiii trebuie să fie primii protejați de propaganda LGBT, care le strică inocența. Mai mult, le formează o mentalitate greșită conform căreia normalitatea devine discutabilă și anormalitatea devine similară normalității.

Libertatea: OMS a spus încă din 2018 că a fi transgender nu este o boală mintală. La fel a spus OMS și despre homosexualitate în anii 90, după ce Asociația Americană de Psihiatrie a înlăturat-o din categoria afecțiunilor psihice în 1973.

Claudiu Târziu: Din păcate, OMS a elaborat și un soi de manual de educație sexuală care este, din punctul nostru de vedere, absolut inadmisibil, o atrocitate, un atac asupra inocenței copilului la modul absolut. Eu nu-mi permit să reproduc ce scrie în acel ghid.  OMS nu putea să realizeze un document mai nociv pentru noile generații de copii.

Libertatea: V-a reclamat vreun părinte, dumneavoastră sau partidului, că în școli li se spune copiilor să-și schimbe orientarea sexuală sau sexul biologic?

Claudiu Târziu: Am primit foarte multe reclamații cu privire la anumite tendințe ale unor dascăli de a pune în termeni de normalitate astfel de chestiuni. Mai mult, se încearcă transmiterea unei educații pornografice pentru copii tot mai mici. Din fericire, legislația din România nu permite astfel de derapaje, iar AUR a fost principalul partid care s-a opus introducerii educației sexuale neomarxiste în școli, mai ales dacă aceasta s-ar face fără acordul părinților.

Interviul integral este disponibil aici.