Cîțu și Bode – doi activiști ai GENULUI în cărțile electronice de identitate

Ca pe o nemaipomenită realizare epocală au promovat autoritățile – cu predilecție, Ministerul de Interne – demararea la Cluj a „programului-pilot” pentru emiterea cărții electronice de identitate. De altfel, „o obligație europeană” – ceea ce nu constituie nimic ieșit din comun.

Surpriza, însă, a fost informația înscrisă cu privire la GENUL, nu la SEXUL titularului, după cum prevede legislația în vigoare și așa cum este stipulat pe cartea de identitate, respectiv pe CI simplă.

În mod clar, nu s-a strecurat nici o greșeală. Conținutul cărții electronice de identitate este descris în Anexa nr. 5 din Hotărârea nr. 295/2021, care aprobă „Normele metodologice de aplicare unitară” a dispozițiilor OUG nr. 97/2005. Nici în Normele metodologice, și nici în Ordonanța de Urgență 97, nu se face nici o referire la GEN. Însă, din aceste Norme, aflăm că, în cazul unui copil de pînă în 14 ani, va fi comunicată către Registrul de Evidență „schimbarea sexului”, dacă intervine această „modificare” în datele de stare civilă! Statul român se pregătește birocratic pentru situațiile în care copiii își vor schimba sexul… Este de neconceput! Oribil!

Să revin. Ce caută, domnilor Cîțu și Bode, noțiunea de GEN – în locul celei corecte de SEX – în conținutul cărții electronice de identitate? Într-atît vă curge sînge progresist în vene, încît ați supus ideologizării forțate pînă și acest act de identitate?

Odată ce vom ajunge la putere – și, fiți fără grijă, o vom face! – vom corecta toate aceste abuzuri și elucubrații pe care le primiți în plic și prin care ați contaminat spațiul public!