Despre o carte a întîlnirilor proniatoare, la Trinitas TV

Pe 20 ianuarie 2019, am fost invitat de teologul Vasile Bănescu la o ediție a emisiunii sale de pe Trinitas TV, ”Credință și cultură”, pe care a dedicat-o cărții mele Cei 13 care m-au salvat (Ed. Rost, București, 2018). A ieșit un dialog cel puțin interesant, cred. Despre oameni-reper, valori, istorie și propagandă… Vă invit să-l urmăriți.

Un comentariu la „Despre o carte a întîlnirilor proniatoare, la Trinitas TV”

 1. Cu multa stima si consideratie, va multumesc ca ati facut efortul de a scrie amintirile despre acesti oameni minunati.
  E greu de relatat emotia de a fi alaturi de acesti sfinti au existat printre noi. Dumnezeu mi-a permis, de-alungul anilor, ca o compensare pentru greselile si pacatele tineretii, sa intilnesc sase din martirii inchisorilor socialist-comuniste.
  Pe data de 1 aprilie 2006, la biserica Sfanta Cruce din Alexandria, VA, l-am cunoscut pentru prima si ultima oara pe vrednicul de pomenire Parintele Gheorghe Calciu. Atit pentru mine cit si pentru sotia mea au fost niste momente, de care nu putem povesti in mod obisnuit, si dupa care viata a capatat alte repere.
  Cel pe care lumea l-a uitat dar care m-a intors la credinta a fost vrednicul de pomenire Parintele Felix Dubneac de la Rugul Aprins.El mi-a aprins torta pe care sint dator sa o dau mai departe altora din jurul meu.
  Ati avut dreptate ca acesti oameni minunati nu s-au oprit la portile inchisorilor si au plecat in lume, asa cum bine a incheiat domnul Banescu, ca sa fie modele pentru viata noastra.
  Acesti oameni, au fost, sint si vor fi forma de carantina a generatiei noastre in fata mizeriei umane pe care conducatorii lumii de azi ne-o procura cu multa amabilitate.

Comentariile sunt închise.