Asociația „Rost”, 20 de ani de la refondare

Ieri a fost o zi specială pentru mine, din două motive privind nașterea și renașterea mea ca om.

Întîi, pentru că mama mea, căreia ii datorez viața, a împlinit o vîrstă rotundă. La mulți ani binecuvintati, mamă!

Apoi, pentru că s-a reunit Adunarea Generală a Asociației „Rost”, într-o ședință dedicată celor 20 de ani de la refondarea ei. Prilej pentru a primeni listele de membri și conducerea organizației.

„Rost” este pentru mine locul în care m-am restaurat duhovnicește și am crescut din punct de vedere civic și cultural.

Ne-am ales un nou președinte de onoare în persoana Prințului Șerban Dimitrie Sturdza, completind astfel aristocrația spirituală (reprezentata de vrednicul de pomenire Părinte Gheorghe Calciu Dumitreasa, primul nostru președinte de onoare) și cea culturală (reprezentată de Răzvan Codrescu, al doilea președinte de onoare) cu aristocrația de sînge la virful „Rost”. Principele Șerban Dimitrie Sturdza este descendent direct al ultimului domnitor al Moldovei.

De asemenea, ne-am ales un nou Consiliu Director, pe care îl conduc și în care am bucuria de a face echipă cu Robert Alecu, vicepreședinte, Dragoș Moldoveanu, secretar general, Alina David și Marcel Bouroș, membri. Și ne-am fixat citeva priorități pentru următorul an, între care primele sînt: dezvoltarea proiectului educational „Casa cu Rost” și înființarea unei școli creștine, sub îndrumarea Adelei Ioana Târziu.

Nu în ultimul rind, i-am evocat cu drag și dor pe cei care s-au mutat la cer din ridurile noastre: Părintele Iustin Pârvu, Părintele Gheorghe Calciu Dumitreasa, Marcel Petrișor, Traian Popescu, Ion Gavrilă- Ogoranu – foști deținuți politic – , Nicolae Stroescu-Stinisoara și Răzvan Codrescu, scriitori și jurnaliști, și mai tinărul nostru frate Petru Ignat. Dumnezeu să-i numere cu drepții Lui!

Întrunirea s-a încheiat cu o agapă frățească.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

Un comentariu la „Asociația „Rost”, 20 de ani de la refondare”

Comentariile sunt închise.