Alături de brașoveni

La 32 de ani de la căderea regimului comunist, este încă totul de făcut, ca și cum am lua-o de la capăt. Și e vorba, în primul rînd, despre structurile funcționale ale statului, fie la nivel central, fie local. Le-am spus asta și brașovenilor la finalul dialogului pe care l-am avut vineri după-amiază în cadrul primului popas din turneului în Transilvania al caravanei „Ce vor românii”.

În cetatea de la poalele Tîmpei, antreprenori, intelectuali, membri ai societății civile și mediului asociativ au venit la întîlnirea noastră cu problemele și îngrijorările majorității românilor: de la corupția, cea mică, dar mai ales cea la nivel înalt, la problema pensiilor speciale, care secătuiesc bugetul unui stat mult prea greoi, înstrăinarea resurselor naturale ale României, practica aberantă, nelegală și contraproductivă de a modifica peste noapte și foarte des legislația în domeniul fiscal, dispariția bibliotecilor publice sau, de exemplu, interzicerea tîrgurilor de animale de către niște autorități locale inepte și lipsite de curaj.

 

E pentru prima oară cînd un partid politic inițiază o campanie adevărată de consultare publică la nivel național față în față cu românii. Într-un dialog sincer, deschis, fără opreliști, auzim direct de la ei ce vor și le spunem românilor care sînt soluțiile noastre atunci cînd vom ajunge să formăm un guvern orientat spre interesul național.