NU desființați instituțiile culturale din Craiova!

La începutul anilor `90, cînd politicul învrăjbise diferite categorii de români, pe străzile din București se striga: „Moarte intelectualilor!” și „Noi muncim, nu gîndim!”.  De atunci, am mai… evoluat, de la revanșă s-a ajuns la dispreț și ignorare față de știutorii de carte.
E greu de spus cînd, cum și de ce s-a produs acest declic în conștiința publică, schimbînd semnul plus din dreptul omului cu școală în semnul minus.
Dar este evidentă schimbarea de atitudine față de cel instruit, de omul de cultură, de cel care lucrează cu valori imateriale și deseori imposibil de evaluat în bani. De la piața de carte pînă la „dezbaterile” de pe rețelele sociale.
Dovadă stau și intențiile de ultimă oră ale edilului din Craiova, care a găsit cum să strîngă gaura din buget: distrugînd cîteva cuiburi de cultură și tradiție.
Ansamblul Folcloric „Maria Tănase”, Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova și Corul Filarmonicii Oltenia sînt la un pas de desființare.
Fac un apel la primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, să nu comită o asemenea crimă. Și, de asemenea, îi rog pe intelectualii olteni să nu asiste pasivi la această tentativă de desființare a celor trei instituții culturale.