Ziua Educației

Cu ocazia Zilei Educației, ma gândesc la importanța acestei valori fundamentale în viața fiecăruia dintre noi. Educația începe acasă, în primii ani de viață, iar pentru acest lucru le sunt profund recunoscător părinților mei, care m-au învățat să iubesc cărțile și sa fiu un sprijin pentru ceilalți, ei mi-au oferit reperele de bază și primele lecții de viață. Ulterior, la școală, am avut privilegiul de a întâlni dascăli cu adevărat dedicați, oameni care își trăiesc vocația și care ne inspiră să ne depășim limitele.
Însă, educația nu se oprește niciodată. Mediul în care trăim, oamenii cu care interacționăm și experiențele pe care le acumulăm sunt, de asemenea, parte integrantă a formării noastre. În mod special, figurile prezentate în cartea mea, „Cei 13 care m-au salvat”,
precum și marea doamnă a presei românești Sânziana Pop și regretatul Răzvan Codrescu au avut un impact semnificativ asupra mea, oferindu-mi lecții valoroase despre viață, moralitate și sens.
De Ziua Educației, vă îndemn pe toți să ne gândim la cei care ne-au modelat existența și să continuăm să învățăm, zi de zi, ca parte a unui proces continuu de auto-educare.

Un comentariu la „Ziua Educației”

  1. Multumim pentru urari domnule Presedinte! Comisia nationala si cea de la Bucuresti va sunt alaturi si impartasesc opiniile dvs vis-a-vis de educatie si invatamant in totalitate.
    Cu distinsa consideratie,
    Silviu Costachie

    Răspunde

Lasă un comentariu