Școlile românești, ca și spitalele, au devenit spații ale groazei

Un proaspăt caz de agresiune sexuală comisă de către un copil asupra altui copil, la o școală din București, ne dă dimensiunea fenomenului.

Iar autoritățile ridică din umeri neputincioase.

Directoarea școlii și-a dat demisia, probabil la solicitarea Inspectoratului Școlar, care a fost presat de ministrul Educației, care a fost împins de către premierul țării, care n-a avut un răspuns coerent pe această problemă aseară, într-un interviu de televiziune. Atât. Nu e nici primul, nici ultimul caz, trecem mai departe, nu?

Dar ce măsuri concrete vor fi luate pentru ca așa ceva să nu se poată repeta? Cum eliminăm bullying-ul din școli?

Cum a decăzut învățămîntul românesc într-atât, încât elevii sînt agresați de elevi, elevii îi agresează și pe profesori, iar unii profesori devin, la rândul lor, agresori?

Cum reinstaurăm disciplina pentru elevi și cum restaurăm demnitatea dascălilor?

Se gândește onor guvernul la o reală reașezare (nu reformă, că reforme au fost multe și toate proaste) a sistemului de învățământ astfel încât să revenim la situația în care scoteam olimpici pe bandă rulantă și nu alimentam buletinele de știri cu nenorocirile petrecute în școli?

Răspunsurile la aceste întrebări sunt limpezi, ni le dăm toți. Dar nu și cei care au guvernat și guvernează. Drept pentru care cu toții ne rugăm ca ai noștri copii să răzbească întregi și nevătămați, totuși, prin acest sistem deformator de oameni, aflat în răspăr cu misiunea lui formatoare. Doamne păzește și ajută!

 

2 comentarii la „Școlile românești, ca și spitalele, au devenit spații ale groazei”

  1. Din păcate aici să ajuns , iar fără a interveni concret în sistemul școlar, vom mai asista din păcate la multe ,astfel de cazuri.Nu putem da vina mereu pe profesori.Problema începe de la grădinițe și apoi din clasele primare.
    Cadrele didactice trebuiesc sprijinite!

  2. România nu mai are şcoli. Şcoala romānească e şcoală de droguri, prostitiţie, hoaţie. MULŢUMIM clasă politică.

Comentariile sunt închise.