O NOUĂ RĂZBUNARE IDEOLOGICĂ

Astă noapte, premierul Florin Cîțu l-a demis pe domnul Octav Bjoza din funcția de subsecretar de stat al Secretariatului de Stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989. D-l Bjoza plătește astfel intervenția sa în favoarea copiilor urmași ai foștilor deținuți politic nedreptățiți prin Legea 232/2020.
Domnul Octav Bjoza (82 de ani), președinte al Asociației Foștilor Deținuți Politici din România, este unul dintre cei mai reputați disidenți anticomuniști în viață, anchetat de fosta Securitate și închis vreme de patru ani în închisorile și lagărele de muncă din epoca Gheorghiu-Dej, multiplu decorat de Majestatea Sa Regele Mihai I al României, de președintele Klaus Iohannis și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române
Decizia prim-ministrului este un atac murdar asupra memoriei unei mari părți a luptătorilor anticomuniști și un act de răzbunare împotriva unui om vertical. Această hotărîre, inspirată de dușmanii a tot ce-i românesc, este nedemnă de un premier al României și încă de unul care reprezintă PNL – cum s-ar zice un „partid istoric”, „liberal” și „anticomunist”.
Protestez vehement împotriva acestui fel de a face politică și îi cer prim-ministrului Cîțu să revină urgent asupra acestei decizii, care a fost luată la ceasurile cînd mintea nu judecă limpede.