Întîlnire importantă cu Ronan Mullen, liderul Alianței pentru Demnitatea Umană

În chiar prima seară la Dublin, am avut plăcerea să-l întîlnesc pe unul dintre cei mai interesanți politicieni irlandezi, care nutrește aceleași valori ca mine, Ronan Mullen.
Ronan Mullen (n. 1970), fondator, în 2018, și lider al unui partid conservator, Alianța pentru Demnitatea Umană, senator la al patrulea mandat, foarte implicat în mișcarea pro-viață și unul dintre analiștii cei mai prezenți în spațiul public.
Ronan a fost extrem de amabil și volubil, mi-a fost ghid în parlamentul irlandez (care, în treacăt fie spus, arată ca o casă – a și fost reședința unei familii pe vremuri – și emană o atmosferă umană, nu e deloc intimidant), mi-a vorbit cu pasiune despre mișcarea de independență a națiunii sale și s-a dovedit un bun cunoscător al realităților românești.
După două ore de discuții extrem de interesante, am știut că avem un nou aliat politic și un prieten cu o valoare culturală impresionantă, pe care l-am și invitat să participe la primul eveniment internațional pe care îl vom organiza anul viitor la București.
El este cu atît mai valoros cu cît nu mai sînt mulți politicieni care gîndesc ca el într-o țară unde totuși catolicismul e marcă a identității naționale.
Mulțumesc, Ronan, și aștept să ne revedem curînd!

Un comentariu la „Întîlnire importantă cu Ronan Mullen, liderul Alianței pentru Demnitatea Umană”

  1. Irlanda de Nord, ţara suverană, nu e membră NATO, neutră. Locuită de celţi. O parte din celţi au locuit şi pe melegurile noastre. Avem apropieri comune, mai ales ín ce priveşte rădăcinile folclorice.

Comentariile sunt închise.