Generația care va face istorie

Ieri am dat startul sesiunii de la Piatra Neamț a Academiei Politice ”Gabriel Constantinescu”, avînd tema generală: ”Generația care va face istorie. Elemente ale istoriei recente care motivează acțiunea politică a AUR”. Participă 100 de membri ai AUR, care au fost selectați și recomandați de filialele județene.

Prof. Univ. Dr. Radu Baltasiu și Dr. Sorin Lavric ne-au pus pe jar cu prelegerile lor de înaltă ținută intelectuală și de mare adîncime spirituală, deopotrivă racordate la tradiție și la realitatea de azi.

Dr. Baltasiu ne-a vorbit despre ”Naționalism, patriotism, conservatorism – atitudine și cunoaștere”, iar Dr. Sorin Lavric despre ”Recrudescența ideilor marxiste în lumina ultimelor evenimente politice”.

Astăzi urmează alte trei cursuri de mare interes: Prof. Univ. Dr. General Mircia Chelaru – ”Lumea în care trăim. O radiografie alb-negru a istoriei recente”, Vlad Cubreacov – ”Reîntregirea României, un imperativ al zilelor noastre” și Claudiu Târziu – ”Rostul generației noastre: întoarcerea la normalitate”.