„Familia- ultima redută în fața ofensivei distrugătoare a neomarxismului”, Suceava, 2023

Abia întors în București, mă grăbesc să vă împărtășesc bucuria și entuziasmul care m-au cuprins după succesul extraordinar al conferinței „Familia – ultima redută în fața ofensivei distrugătoare a neomarxismului”, organizată de Institutul Conservator la Suceava, sîmbătă, 4 noiembrie.
De la locul de desfășurare, o sală elegantă și încăpătoare a hotelului „Imperium”, pînă la cele mai mici detalii de protocol, totul a fost excepțional organizat, mai ales prin grija a două inimoase doamne, prof. univ. dr. Veronica Grosu și prof. Aura Bejenar (soție de preot și mamă a șapte copii). Le mulțumesc cu inima pentru tot atît acestor distinse doamne, cît și celor care au dat o mînă de ajutor, după puteri.
Asistența numeroasă, de aproximativ 400 de persoane, și de cea mai bună calitate, după cum s-a văzut din interacțiunile pe care le-am avut în timpul evenimentului, a demonstrat încă o dată că Suceava este un oraș viu din punct de vedere cultural și duhovnicesc, interesat de marile teme ale actualității românești.
Alături de mine, au luat cuvîntul prof. univ. dr. Radu Baltasiu și dr. Sorin Lavric. Iar prestația noastră a fost cel mai frumos descrisă de părintele Cătălin Axinte: „aur, smirnă și tămîie”, cu trimitere evidentă și foarte măgulitoare la darurile magilor aduse Pruncului Iisus.
Momentele artistice, aparținînd unor copii talentați, au punctat spectaculos trecerea de la un moment la altul, de la conferință la prezentarea de cărți și apoi la oferirea de autografe.
Deși evenimentul a durat peste trei ore, încă mult timp după încheierea lui zeci de participanți stăteau de vorbă pe marginea celor prezentate de noi, reprezentanții Institutului Conservator.
Am simțit că am pus început bun ciclului de șapte conferințe conservatoare, pe care ne-am propus să le organizăm timp de șapte luni la rînd, în șapte orașe universitare, cu intenția de a stimula interesul pentru marile de bătălii pe care societatea românească le are de purtat, pentru a-și salva modul de viață. De la familie și libertate pînă la profesionalizarea clasei politice și suveranitate națională.
Următoarea conferință, cu titlul ”Libertatea persoanei – între firesc și ficțiune”, va avea loc pe 9 decembrie a.c. la Craiova. Ștacheta a fost ridicată destul de sus de către bucovineni, dar știm că oltenii nu se vor lăsa mai prejos.
Dumnezeu să binecuvînteze România!

Un comentariu la „„Familia- ultima redută în fața ofensivei distrugătoare a neomarxismului”, Suceava, 2023”

Comentariile sunt închise.