Cum transformă „presa” un mesaj pro-românesc în unul filo-rus

Doi băieți simpatici, care ar fi putut face carieră dacă ar fi avut ceva mai mult umor și nu ar fi prestat pentru o televiziune liliputană și aservită politic, și-au început anul profesional cu o chiflă.
În limbaj jurnalistic vechi ”chifla” însemna ceea ce azi se numește ”fake” și tot o porcărie rămîne, indiferent dacă cei care au servit-o știu sau nu care e natura ei.
În lipsă de subiecte, comedianții cu pricina au pescuit de pe internet (sau au înghițit ce li s-a vîrît sub nas) o tăietură video grosolană, pe baza căreia m-au acuzat de filo-rusism. Era totuși simplu să verifice informația, dacă ordinul nu era altfel.
Fragmentul video, care a fost aruncat de propagandă pe rețelele sociale acum cîteva zile, este extras din declarația, pe care o postez mai jos, făcută de mine în martie 2022.
Declarație în care repet, pe scurt, ce am tot spus în ultimii 30 de ani.
Mesajul meu este anti-totalitar și pro-democratic, dezavuează regimul dictatorial de la Kremlin, care pretinde în mod fals și exclusiv propagandistic că este anti-globalist și anti-secularist; reafirmă că relațiile dintre România și Rusia nu pot fi normalizate decît după ce ultima își achită obligațiile istorice față de noi (între care: returnarea tezaurului românesc furat, retragerea trupelor de ocupație din Transnistria și a susținerii regimului ilegitim și criminal de la Tiraspol, oferirea de despăgubiri și compensații pentru consecințele pactului Ribbentrop-Molotov, pe care le suportăm și astăzi).
Toate aceste afirmații răspicate au fost ignorate de cei care au produs făcătura, reținîndu-se doar că eu cred că între România și Rusia ar trebui normalizate relațiile.
Păi probabil că și SUA și-ar dori relații normale cu Rusia, dar nu în orice condiții. Orice stat condus înțelept va căuta relații bune cu toată lumea și mai ales cu marile puteri, dar nu în orice condiții. Iar România are dosare litigioase grele neîncheiate cu Rusia, pe care nu le poate lăsa așa.
Bun, să zicem că realizatorii tv la care m-am referit la începutul acestui text nu au dexteritățile necesare să caute sursa originală, deci integrală, a declarației mele, dar să-mi dea un telefon tot puteau. Mai ales că m-au mai chestionat în emisiunea lor cu privire la alte subiecte și știu că nu ocolesc presa. Care presă? Ei, asta muribundă, pe care unii ar vrea să o termine și încearcă inclusiv prin astfel de comenzi, jenante profesional, contra unor adversari politici.

https://www.youtube.com/watch?v=brcLy55lzb0