Cinci, Doamne, și toți… președinți

Ceaușescu (22), Iliescu (10), Constantinescu (4), Băsescu (10), Iohannis (10). 56 de ani. O viață de om. Risipită. Un șir de președinți nedemni de România.

Primul – un analfabet dictator, care a ucis români cu mîinile lui, care ne-a ținuți prizonieri zeci de ani, în foamete, întuneric și frig pentru a-și hrăni delirul.

Al doilea – un politruc comunist kaghebist, trădător, care a ucis cu mîinile altora la revoluția din 1989 și în timpul mineriadelor, care a distrus economia românească și a învrăjbit diferite categorii de români.

Al treilea – un om slab, împachetat de servicii, pe vulnerabilitățile lui și ale familiei, care ne-a surpat speranțele și a făcut posibilă întoarcerea pe tron a lui Iliescu.

Al patrulea – un caracter infect, turnător, cu fire de satrap, hotărît să calce pe cadavre, inclusiv pe ale celor care i-au fost cei mai loiali slujitori.

Ultimul – pe cît de egolatru, pe atît de gol pe dinăuntru, un nimic cu panaș.

Cu toții suferinzi de diferite tulburări mentale, grefate pe un orgoliu nemăsurat – alimentat de frica și de oportunismul celor din jur.

La anul vom întrerupe șirul șefilor de stat ai României contra românilor? Și dacă da, cu cine? Cu Ciolacu, Helvig, Geoană sau Keovesi?… Serios?!

Dacă votul majoritar va miza pe un subțirel la glagorie, sau pe un campion al ticăloșiilor de partid și de stat, sau pe un ins slab, simplă marionetă al intereselor străine, sau pe un obedient serviciilor secrete de aici și de peste graniță, din nou, ne vom merita soarta.

Avem nevoie de un președinte în adevăratul sens al cuvîntului: om de caracter, dispus să-și îndeplinească rolul de mediator, bun cunoscător al politicii externe, pe care o va conduce, și al domeniului apărării naționale, căci va fi capul Armatei.

Putem alege bine. Putem alege un patriot român, creștin, cu un trecut care îl recomandă pentru cele făcute pentru semeni înainte de a intra în politică, un bărbat echilibrat, serios, hotărît, care se ține de cuvînt și este capabil să ducă România în vîrful unei ierarhii a națiunilor. Îl vom recunoaște? Îl vom susține?