Candidez să cîștig, nu să pierd

Nouă ore pînă la începerea campaniei electorale. Competitorii s-au aliniat la start. Pentru Primăria Capitalei candidează nu mai puțin de 18 persoane. Nume notorii și necunoscuți.
 
După notorietate, cred că mă plasez la mijloc. După realizări, aș zice, fără falsă modestie, că sînt în top cinci. Sorții mi-au dat însă locul 6 pe buletinul de vot. Iar lupta mea este pentru locul 1.
 
Mijloacele mele materiale nu se compară, nici pe departe, cu ale majorității candidaților. De aceea, voi fi silit la un efort mai mare și voi avea nevoie de mai multă inventivitate și de ajutorul tuturor prietenilor de idei. Sper că strădaniei mele i se va adăuga mîna lui Dumnezeu. Și-atunci voi reuși.
 
Nu candidez să pierd, chiar dacă întregul context face aproape imposibilă o victorie (aproape, zic, pentru că eu țin cont de voia Domnului, la care nimic nu e imposibil).
 
Nu candidez doar ca să scot la lumină partidul al cărui co-președinte sînt, Alianța pentru Unirea Românilor, în ciuda impresiilor pe care și le pot face unii și alții. A face cunoscută prezența A.U.R. pe scena politică este un obiectiv demn de realizat, dar mai important este că această prezentare a noastră să fie legată de o izbîndă.
 
Nu candidez ca să mă distrez, indiferent la ce se întîmplă cu Bucureștiul. Pentru că îmi pasă, căci iubesc Bucureștiul! Și cred în București!
 
Prin urmare, candidez convins că pot oferi o viziune de dezvoltare frumoasă Capitalei și că, dacă voi fi ales, voi face ce am făcut toată viața: voi furniza soluții și mă voi asigura că sînt puse în operă așa cum se cade.
 
Candidez cu gîndul că Dumnezeu îmi va fi oferi șansa de a face din București un oraș în care să-ți placă să trăiești: frumos, curat, decongestionat, nepoluat, funcțional, plin de oportunități pentru toată lumea care vrea să lucreze; un oraș în care cultura și spiritualitatea să fie la fel de prețuite ca inițiativa antreprenorială.
 
Candidez pentru a da o voce majorității tăcute, normale, decente și lipsite de o reprezentare politică pînă la apariția A.U.R.
 
Candidez pentru a demonstra că mai au un cuvînt în cetate creștinii.
 
Candidez pentru a oferi motive reale de mîndrie locală bucureștenilor, fie ei născuți aici sau adoptați de Capitală. Pentru asta, istoria Bucureștiului trebuie scoasă de sub moloz, mizerie și uitare.
 
Candidez cu speranța că Adevărul, Binele și Frumosul nu pot fi ținute sub obroc, oricît s-ar strădui unii și alții, motivați de interese impure.
 
Candidez cu intenția de a demonstra că politica poate fi făcută și altfel, cu suflet curat, cu dragoste pentru ceilalți, cu inteligență, cu muncă multă și fără corupție.
 
Așa să-mi ajute Dumnezeu!