Adevăr și libertate

Știți de ce a fost ucis Sf. Ioan Botezătorul? Pentru că a iubit adevărul și a fost un om liber.
Amenințarea morții nu l-a robit și nici nu l-a făcut să se lepede de adevăr, prin tăcere vinovată.
El s-a născut pentru a vesti întruparea Adevărului. Și L-a slujit pînă la ultimele consecințe. În deplină libertate sufletească și atunci cînd trupul îi era închis.
Iată un model pentru creștini!
Așa au înțeles să trăiască și neomartirii creștini ai secolului al XX-lea, față de care eu am o mare evlavie.
Nouă, celor de azi, ne-au fost puse la încercare fidelitatea față de adevăr și limitele libertății interioare cu foarte puțin timp în urmă, în anii 2020- 2022. Și ne vor mai fi puse la încercare negreșit într-un viitor nu prea îndepărtat.
Să ne ridicăm cu inimile și cu fapta la înălțimea exemplului Sfîntului Proroc Ioan Botezătorul, Înaintemergătorul Domnului!
Vă urez la mulți ani tuturor celor care îi purtați și îi onorați numele!

Un comentariu la „Adevăr și libertate”

  1. Cine l-a ucis pe Sf. Ioan Botezătorul? Dar cine era Sf. Ioan Botezătorul? Cine era, ne răspunde evanghelia de Sf. Marcos, cap. IX, vers. 10-12. Cine l-a ucis? Reprezentanţii fariseilor, fariseii (vedeţi legăturile dintre farisei şi Irod) care l-au rástignit pe Iisus, şi care sınt peste tot, cei care crează taxe şi impozite, stăpınii băncilor, stăpînii (infiltraţii) statelor, nu popoarelor. Cine sınt fariseii, unul din cele 12 triburi evreieşti scoase de Moise din Egipt, care nu au de a face cu evreii adevăraţi cum e Zaharia sau Isaiia.

Comentariile sunt închise.