Ne vedem la vot!

Astăzi este ultima zi pentru depunerea candidaturilor la alegerile parlamentare din decembrie.

Intrăm într-o campanie electorală foarte dură, cu mize uriașe pentru România. Înainte de a vedea ce vor alege românii la urne, trebuie să privim fotografia de moment și să analizăm ce au ales partidele să arunce în luptă din resursa umană pe care au avut-o la dispoziție.

Pentru formațiunile politice, selecția finală a candidaților reprezintă momentul adevărului, pentru că demonstrează cât preț pun în realitate pe calitățile morale și profesionale ale oamenilor pe care îi promovează, dincolo de propagandă sau de promisiuni electorale.

În Parlament ajung de fiecare dată două tipuri de politicieni, indiferent de partidele care îi susțin: oameni cu personalitate, pentru care principiile etice nu sunt negociabile și executanți, care își tranzacționează în fiecare zi obediența în schimbul îngăduinței cu care au fost acceptați lângă masa celor puternici.

Înainte de a evalua programe sau strategii politice, să privim atent fotografia de moment: așa cum au organizat competiția internă pentru selecția candidaților, așa vor conduce și România, în cazul în care vor ajunge la butoane.

Ne vedem la vot!

Lasă un comentariu