Susținem ferm sistemul alegerii primarilor în două tururi de scrutin

Încă din timpul campaniei electorale și pe tot parcursul mandatului, am susținut ferm sistemul alegerii primarilor în două tururi de scrutin. În primăvara anului trecut, am și inițiat o propunere legislativă în acest sens.

Săptămîna aceasta, în Camera Deputaților, proiectul nostru era cît pe ce să fie respins definitiv. Au lipsit 12 voturi, iar propunerea legislativă s-a reîntors la comisiile de specialitate.

De la PSD și UDMR nu aveam nici o speranță. Singura preocupare a exponenților de nădejde ai Sistemului este să își conserve privilegiile.

Dar PNL? Este duplicitar. Joacă la două capete. A promis în repetate ocazii – cu predilecție, electorale – că va acționa pentru revenirea la alegerile în două tururi, însă acum a votat ÎMPOTRIVĂ! Majoritatea liberalilor s-au împotrivit prin vot, iar ceilalți s-au „abținut”.

Domnilor de la PNL, v-ați bătut cu pumnii în piept în privința mult-așteptatei reforme electorale, ați promis creșterea legitimității și a reprezentativității aleșilor locali prin revenirea la vechiul tip de scrutin!

Aveți pe masă inițiativa legislativă. Votați-o!