PATRIE, FAMILIE, CREDINȚĂ, LIBERTATE

Pe valorile din titlu mi-am fundamentat un crez de viață. El m-a călăuzit în profesia de jurnalist, în activitatea civică și în cea politică.

Am intrat în presă în anul 1992, dorind să contribui la renașterea României. Pentru că, vrînd-nevrînd, presa nu are doar un rol informativ, ci și unul formativ, iar din această perspectivă este un factor major în evoluția unei societăți.

Am avut primele acțiuni de animator cultural încă din 1993, iar din 1995 am devenit antreprenor civic, înființînd, în Bacău, și conducînd, vreme de 6 ani, o primă organizație nonguvernamentală, care avea cîteva sute de membri și o gazetă proprie, cu răspîndire națională. În 2002 am fondat, la București, Asociația Rost, al cărei președinte sînt din 2005 încoace, și revista omonimă, care, după o apariție pe print de zece ani, a trecut exclusiv în online.

În 2008 am inițiat și organiza prima Conferință a Asociațiilor Laicatului Ortodox Român, care a dus la înființarea Forului Ortodox Român (F.O.R.). F.O.R. reunea peste 60 de organizații neguvernamentale cu preocupări pentru viața creștinului în cetate. Am fost unul dintre liderii F.O.R., calitate din care m-am retras după un an. F.O.R. și-a încetat activitatea în al doilea an de existență.
În 2008, 2009 și 2010 am participat la organizarea Marșului pentru Familie în Capitală.

În 2013 am fost unul dintre fondatorii Coaliției pentru Familie, care a avut drept cea mai vizibilă și de răsunet acțiune a sa strîngerea de 3 milioane de semnături pentru modificarea Constituției în anul 2016. Am fost membru în Comitetul Național de Coordonare a campaniei de strîngere de semnături și unul dintre liderii de facto ai Coaliției.
În Octombrie 2018, inițiativa Coaliției pentru Familie a fost supusă unui referendum, viciat prin modul de organizare și de către propaganda anti la care a fost supus. Referendumul nu a primit voturile necesare validării, ca urmare a campaniei de dezinformare și de boicot dusă de o parte a societății civile, de cvasitotalitatea presei și de o serie de forțe politice și nu numai.

De-a lungul anilor, am avut mai multe propuneri de a intra în politică, dar nu am făcut-o decît pe 11 August 2019, cînd am participat la Congresul de constituire a mișcării civico-politice care a dat naștere partidului Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.).

A.U.R. a fost lansat oficial pe 1 Decembrie 2019, la Alba Iulia, iar pe 24 Ianuarie 2020 a avut primul său Congres, la care am fost ales co-președinte, alături de George Simion, tînărul lider al Mișcării Unioniste din România și Republica Molodva.
A.U.R. și-a propus să cîștige la proximele alegeri locale un număr semnificativ de funcții de primari, președinți de Consiliu Județean, consilieri locali și județeni. De asemenea, se va bate în alegerile generale pentru a deveni vocea alternativă în Parlamentul țării. Vocea celor care își iubesc Patria, Familia, Credința și Libertatea. Vocea celor care n-au fost reprezentați în Legislativ niciodată în cei 30 de ani de la căderea regimului comunist.

Din Parlament, A.U.R. va milita pentru unirea tuturor românilor, nu doar între hotarele României Întregite, ci și în duh și în acțiune pentru Țară.

Așa să ne ajute Dumnezeu!