Conferințe în Olanda și Belgia: Despre neomartirii români din timpul comunismului

La sfîrșitul acestei săptămîni, la invitația unor inimoși compatrioți stabiliți în Benelux, voi fi susține conferințe despre Sfinții închisorilor comuniste în două comunități ortodoxe din Olanda și Belgia.

Sîmbătă, 6 Aprilie, de la ora 15.00, voi vorbi la biserica ”Sfîntul Nectarie” din Eindhoven – Olanda (preot paroh Josef Moes), iar duminică, 7 Aprilie, de la ora 13.00, la biserica românească ”Sfîntul Gheorghe” din Turnhout – Belgia (preot paroh Gabriel Bogdan).

În urmă cu doi ani, am mai conferențiat în Olanda, la biserica ortodoxă românească ”Sfîntul Grigore Teologu” din Schiedam, unde slujește părintele Ioan Dură. Am rămas cu o amintire foarte plăcută după acea vizită, amintire care m-a făcut să accept cu bucurie invitațiile de acum. Comunitățile ortodoxe din state indiferente religios sau în care predomină alte tradiții sînt mult mai bine închegate și au o altă vibrație sufletească.

De această dată, în auditoriu nu vor fi numai români, ba la Eindhoven vor fi chiar în majoritate credincioși de alte naționalități, în principal ortodocși olandezi, care cunosc prea puțin din sîngeroasa istorie comunistă din România.

Doritorii vor putea cumpăra în cele două parohii cartea mea Cei 13 care m-au salvat, pe care o voi prezenta în context.

Sper din toată inima să fie o călătorie cu folos duhovnicesc și pentru mine și pe cei care vor participa la aceste evenimente. Doamne, ajută!