Condamn minciunile lui Ciolacu care vizează etnicii români din Ucraina!

PSD este tatăl lui Pinocchio. În serie. După succesul obținut cu modelul Ponta, ultimul produs este Pinocchio Marcel. Ultima ispravă a avcestuia, care îi probează calitățile, este declarația făcută după ploconeala de la Kiev.
„Românii din Ucraina au de azi ca limbă oficială limba română”- a afirmat premierul României, Marcel Ciolacu.
În fapt, în Ucraina este recunoscută o singură limbă oficială: ucraineana. Iar etnicii români din teritoriile românești care azi se află între granițele statului ucrainean sînt împărțiți, în mod abuziv și fals, de către autorități în români și moldoveni, pentru a se ascunde faptul că acolo trăiesc vreo 500 de mii de frați ai noștri.
Românii din Ucraina aproape că nu au dreptul la învățarea limbii materne (școli puține, cu predarea limbii române ca limbă străină etc), nu au presă în limba română finanțată de stat, nu au programe culturale, pentru prezervarea propriei identități, finanțate de stat, nu au reprezentare politică la nivel central, nu au nimic din ce au ucrainienii trăitori în România.
În aceste condiții, declarația de ieri a lui Marcel Ciolacu nu este doar o simplă minciună, ci ea acoperă o realitate dureroasă, ceea ce o transformă într-o ticăloșie. O denunț și o condamn ca atare.