CNA, instrument de cenzură

CNA dovedește încă o dată că nu este altceva decât un instrument de cenzură la dispoziția autorităților! Colectivul de sinecuriști plătiți pentru a limita dreptul la opinie pe canalele de media electronică reinterpretează propriile reglementări în funcție de situație, doar ca să poată ține discursul public în canoanele înguste impuse de guvernanți.
După ce a consacrat sloganul stalinist ”Informează-te din surse oficiale”, prin vocea îndrăgitului activist progresist Mircea Toma, același Consiliu Național al Audiovizualului a sancționat mai multe posturi tv pentru că ar fi preluat ad-litteram afirmații ale unor procurori în scandalul de la spitalul Pantelimon.
Teatrul absurdului îl are ca personaj principal pe colegul lui Mircea Toma, scriitorul Răsvan Popescu. Acesta le-a reproșat reprezentanților media că – citez: ”presa care în braţe spusele procurorilor fără vreo rezervă, nu îşi face datoria ca la carte. Aşa, ca să reproducem spusele procurorilor, nici nu e nevoie să fii ziarist”. Am încheiat citatul.
Oameni buni, aici nu e vorba despre doi funcționari incompetenți de la un ghișeu. Aceștia sunt cenzorii oficiali ai sistemului, cei care au băgat frica în jurnaliștii de televiziune și în realizatorii de talk-show. Ei evaluează și dau valoare de adevăr sau minciună unor opinii și informații lansate de oameni care ar trebui să aibă dreptul la liberă exprimare.
Nu e puțin lucru, pentru că cenzura a fost mereu instrumentul prin care dictatorii au reușit să răspândească întunericul în țările pe care le-au ținut proziniere.

Lasă un comentariu