Toleranță zero față de trădarea intereselor României

Propaganda de partid și de stat ne-a pus la zid luni de zile după ce am avut curajul să criticăm politica de achiziție a echipamentelor militare, dar și cadoul de un miliard de dolari făcut de Klaus, Nicu și Marcel sub forma unui sistem de rachete Patriot.
Am spus în nenumărate rânduri că solidaritatea cu partenerii internaționali este importantă și justificată, dar nu mai departe de punctul în care lovește în interesele și securitatea României. Miliardele cheltuite de guvernanți pe armament se adaugă unei datorii care crește de la an la an și care a depășit în 2024 55% din valoarea Produsului Intern Brut. Datoria externă a României a ajuns la 176 de miliarde de euro, adică aproximativ 53% din PIB.
Dar în spatele acestor cifre uriașe se ascunde o realitate monstruoasă. Iată un exemplu strigător la cer: pacienții bolnavi de cancer de la institutul Fundeni au fost trimiși acasă la începutul lunii, pentru că instituția și-a consumat bugetul pentru achiziția medicamentelor. Știți ce sumă au cerut managerii spitalului pentru a continua tratamentul bolnavilor? 10 milioane de lei. Adică vreo două milioane de euro.
România nu a găsit acești bani decât în urma unor proceduri complicate, deși a votat cu două mâini achiziții și cadouri de miliarde de euro.
Aici am ajuns pe mâna unor politicieni care apără interesele altor state înainte să le pese de drepturile românilor. De aici încolo, toleranța față de acești politicieni corupți și menținerea lor la putere ne face complici la un act de trădare a intereselor României.

Lasă un comentariu