Ce cred despre candidatura lui Mircea Geoană

Cînd am auzit prima dată că Mircea Geoană ar putea candida la președinție, am exclamat: Ei, aș! Pentru că dulapul omului e atît de plin de schelete, încît o asemenea întreprindere e greu de presupus pentru orice minte rațională și cu instinct de conservare.
De pildă, lumea poate a uitat, dar dl Geoană e singurul politician care a fost filmat luînd ilegal bani pentru a oferi locuri eligibile de parlamentar pe listele partidului pe care îl conducea, PSD.
Memoria publică o fi scurtă, dar unii dintre noi ne mai amintim că același politician a făcut un partid cu Marean Vanghelie pentru vreo doi ani, timp destul și de compromitere pe față și pentru a aduna la activ o serie de fapte compromițătoare, care sînt, fără îndoială, documentate și arhivate pentru a fi folosite la momentul oportun.
Totuși, dl Geoană pare destul de hotărît să candideze anul acesta pentru funcția supremă în stat. Cel puțin asta denotă turneul ”electoral” pe care îl face în țară pe banii NATO.
De multe luni, Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, descinde din elicopter cu însemnele organizației în diverse colțuri ale României fără alt scop decît acela de a se prezenta drept pretendent la jilțul prezidențial.
Tot de luni de zile, nu se sfiește să uzeze abuziv de imaginea NATO pentru a-și face platformă electorală. Culmea, nimeni nu-l întreabă nimic despre asta. Nici măcar șeful lui de la Bruxelles.